Om Norra Cypern

Cypern är en paradisö med oförstörd skönhet och unika historiska skatter. Norra Cypern bjuder sina gäster varmt välkomna med vänlig befolkning, ingen trängsel och med milsvida stränder, som badar i sol de flesta av årets dagar. Här finner du kristallklart rent vatten där det marina livet inte förstörts, fisk, korall, snäckdjur..! Ett paradis för dykare då sikten under vattnet kan vara över 30 meter!

starnd

Norra Cypern erbjuder oexploaterade stränder såväl som lyxiga hotellstränder och Beach Clubs! Karpaz-halvön är svårslagen i medelhavet med sina långa stränder och sanddyner kantade av vilda olivlundar. Då charterturismen är mycket begränsad, hittar du till och med stränder och platser där du kan njuta ensam i lugn och ro! TRNC dvs. Turkish Republic of North Cyprus skall ej sammanblandas med Republiken Cypern (Grek/Syd Cypern), som tillhör EU och som f.n. har stora ekonomiska problem till skillnad mot Nord Cypern. Nordcypern har uppskattningsvisupp till 340 soldagar per år, sol säkrast i hela Medelhavsregionen! Med ett kristallklart rent vatten, vacker natur med alla frukter och grönsaker Du kan önska Dig.  Allt växer på de frodiga sluttningarna från den vackra, långsträckta bergskedjan (700–1 000 m ö h), som följer den långa kusten med ett kristallklart, rent vatten, ett oförstört marinliv, rikt på fiskar, bläckfisk, snäckdjur och korall.

18 Håls internationell Golfbana, ”Korineum Beach & Country Club” Par 72 banan är en dramatisk 6,232 meters pärla som är konstruerad för golfare på alla nivåer och åldrar. Banan bibehålls i utmärkt skick under hela året, med strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder som ger spelarna en verklig utmaning. 65 hektar av ren naturlig Oliv och Johannesbrödträds mark breder ut sig med spektakulär utsikt över havet och bergen från alla hål. Greener med en genomsnittlig yta av 500 kvm. PRO shop med uthyrning klubbor, skor och golfbilar. Allt detta täcker dina behov för din golfrunda på Cyperns mest förtrollande bana. Klubbhus som kan konkurrera med alla 5 stjärniga resorts i världen,

Bild6
Några av oss har fastnat för detta härliga land och själv satsat och stortrivs i egna boenden. De ca 280 tusen turkcyprioterna är vänliga, moderna, talar många bra engelska och hjälper oss att trivas. Vi har ordnat så att alla våra boenden har tillgång till WIFI och TV med alla internationella och svenska kanaler. Investeringsklimatet för eget boende i denna unga, moderna stat med framåtanda erbjuder oss nordbor fina, kvalitativa boenden med modern utformning och utrustning som i Skandinavien eller bättre. De flesta villor och lägenhet områden har egen pool och solterrasser med vacker utsikt. De trevliga lägenhetsområdena har rekreations-områden, trädgårdsanläggningar, grillplatser och stora poolsideytor. Allt är tillgängligt till ett helt annat kostnadsläge än man är van vid i Skandinavien. Investeringsklimatet för eget boende i denna unga, moderna stat med framåtanda erbjuder oss nordbor fina, kvalitativa boenden med modern utformning och utrustning som i Skandinavien eller bättre. De flesta villor och lägenhet områden har egen pool och solterrasser med vacker utsikt. De trevliga lägenhetsområdena har rekreationsområden, trädgårdsanläggningar, grillplatser och stora poolsideytor. Allt är tillgängligt till ett helt annat kostnadsläge än man är van vid i Skandinavien. I det latinska originalspråket är städer feminina och beskrivs ibland genom liknelser med kvinnor! Kyrenia kan romantiskt beskrivas som Medelhavets lilla flicka, ibland söt, ibland romantisk, ibland mystisk men alltid mycket vacker!

slidenew3