Varför Cypern

Väder – Över 300 soldagar  långa varma sommardagar. Norra Cypern är en underbar plats att bara slappa och koppla av på och ta varje dag som den kommer.
artleo_com-6739  fri-cypern-11

Stränder – många lugna, vackra och orörda stränder med klarblått vatten. Det finns ett antal stränder där sköldpaddorna lägger sina ägg och du kan antingen se dem komma i land eller titta på när sköldpaddornas ägg kläcks. Eller hoppa in i bilen och hitta en lugn plats som du kan ha för dig själv, allt detta är fortfarande möjligt att göra på Norra Cypern, det finns inte många platser kvar vid Medelhavet längre som kan erbjuda detta.

Historia och kultur – ön har ett långt och rikt historiskt arv som sträcker sig tillbaka i tusentals år. Se de romerska ruinerna av Salamis eller utforska korsriddarslott eller den ottomanska Buyuk Han i Nicosia eller vandra runt i gamla staden Famagusta. Det finns så mycket att se. Norra Cypern är inte så stor, du kan vara i Nicosia på morgonen, Kyrenia för lunch, Famagusta för eftermiddagen och sedan avsluta er dag på stranden.
Bellapais_Abbey_Cyprus

Lokalbefolkningen – är varma och vänliga människor och den cypriotiska gästfriheten är välkänd. Cyprioter välkomnar besökare och pratar gärna dem med dig om väder och vind eller om maten.

Mat – det finns en fantastisk mängd av mat, mezes och kebab för att bara nämna några. Du kan få 30 olika skålar meze (små rätter) även internationella rätter så som thailändska eller italienska. Alternativen är verkligt kosmopolitiskt, modernt och traditionellt.
mat     mat2

Ekonomi – Norra Cypern ligger inte i euroområdet så priserna är mycket låga jämfört med andra platser. Lokalt öl kostar £ 2 (6 YTL) och en flaska vin under £ 10 (30YTL).

Landskap – Norra Cypern har ett fantastiskt landskap och vackar vyer, allt från Kyrenia bergen till Karpaz halvön, naturens skönhet finns överallt.

Aktiviteter – vandring och cykling är trevliga aktiviteter i den naturliga och orörda miljön, det finns många andra aktiviteter som vattensporter (snorkling och dykning  populärt), paragliding, karting, tennis och golf. Golfälskare har en mästerskapsbana tillgänglig på Korineum Golf and Country Club.
Bild8

Nattliv – det finns gott om nattliv i städerna, kasinon för dem som gillar spänning. Många restauranger och hotell har livemusik, det går att välja bland de lokala turkiska musikställena och diskotek, samt även en Reggae Festival i sommar. Om du är intresserad av nattliv finns ett stort utbud.